luni, 24 iunie, 2024

Plante de apartament care te scapă de mucegai. Așa nu vei avea nici condens

Există anumite plante de apartament care te scapă de mucegai și totodată previn apariția condensului pe ferestre. Astfel, acestea sunt cele mai indicate pentru a ne înfrumuseța locuințele, având și un plus de beneficii. În felul acesta veți putea rezolva în mod elegant problema excesului de umiditate din casă.

Fără doar și poate, plantele naturale înfrumusețează orice colț al casei, aduc lumină și de cele mai multe ori purifică aerul din interior. Cu toate acestea, nu toate plantele naturale supraviețuiesc în interior în orice condiții. Unele sunt potrivite în special pentru camera de zi, pe când altele trebuie puse în dormitor.

Plante de apartament care te scapă de mucegai

Este foarte bine de știut că unele flori protejează împotriva umezelii și a formării condensului. Iar cel mai rău este că faptul că umiditatea duce la formarea de ciuperci și spori de mucegai, care trebuie îndepărtate cu substanțe chimice. Însă pentru a economisi timp, puteți rezolva problema cu ajutorul unor plante de interior. În cele ce urmează vă prezentăm patru plante de apartament care vă scapă de mucegai și condens.

Crinii. Aceste plante absorb rapid umiditatea prin frunzele lor. Prin urmare, cu cât frunzele lor sunt mai mari, cu atât mai eficientă va fi lupta împotriva umidității și a condensului. Mai mult, crinul este excelent și pentru eliminarea toxinelor din aer.

Iedera. Această floare poate fi așezată nu numai pe pervazul ferestrei, ci și în orice încăpere umedă, cum ar fi baia sau bucătăria. În plus, aceasta absoarbe benzenul, formaldehida și alte substanțe periculoase pentru sănătate.

Palmierul de curmale. În acest caz, singurul dezavantaj este creșterea necontrolată a plantei. Dar, pe de altă parte, palmierul va absorbi, odată cu umiditatea ridicată, și multe substanțe toxice.

Sansevieria. Se mai numește și planta șarpe. Aceasta se descurcă bine cu condensul, dar va trebui să creați o serie de condiții pentru creșterea și dezvoltarea sa: lumină și căldură. Prin urmare, nu este indicat să o puneți în baie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite