sâmbătă, 20 iulie, 2024

Remedii inovatoare pentru tratarea orjeletului. Iată ce opțiuni de tratament există pentru ulcior la ochi – VIDEO

Ești în căutarea unor remedii inovatoare pentru tratarea orjeletului? Iată cele mai moderne opțiuni de tratament pentru ulcior la ochi.

Chiar dacă remediile naturiste sunt extrem de eficiente, sunt mulți cei care le contestă efectele vindecătoare. Așa că, lingura de lemn încălzită și compresele cu ceai de mușețel devin doar o amintire în fața remediilor inovatoare, care se găsesc acum pe piața din străinătate, dar și din România. Au apărut măști speciale, care se încălzesc și care contribuie la eliminarea, în scurt timp, a orjeletului (ulciorului la ochi).

Descoperă, în rândurile următoare, de ce remediile naturiste sunt mai puțin bune decât noile tratamente, care par să aibă din ce în ce mai mult succes.

Remedii inovatoare pentru tratarea orjeletului. Ce să folosești pentru ulcior la ochi în loc de lingura de lemn încălzită?

Orjeletul, cunoscut și sub numele de ulcior, este o afecțiune a ochiului, generată de bacteriile de pe piele, care pătrund în glandele de la nivelul pleaoapelor. Astfel, se formează o umflătură roșie și dureroasă, care se dezvoltă într-un timp foarte scurt.

Ulciorul la ochi poate apărea și după atingerea mucusului din nas și apoi atingerea ochiului. Reapariția acestuia poate fi un semn clar că pleoapele au nevoie de o atenție deosebită.

Vestea bună este că orjeletul se tratează ușor, cu ajutorul unor măști speciale, care se încălzesc exact cât trebuie. Acestea se țin 5-7 minute, după care se dezinfectează în apă fiebinte și pot fi refolosite până la 90 de ori. Deoarece căldura este controlată, se elimină fie conținutul din orjelet, fie se curăță foarte bine glandele de la nivelul pleoapelor.

„Din fericire, acum există o căldură, pe care o putem controla, pentru că există măști speciale, care se încălzesc exact cât trebuie pentru un orjelet. Există o mască acum în comerț, o mască la care apeși pe un butonaș, se încălzește și ții 5-7 minute și apoi, acea mască, după aceea o pui în apă fierbinte și poți să o folosești, se spune până la 90 de ori, nu am avut experiența aceasta. Oricum, la pacienți la care am dat să pună șapte zile, căldura este controlată și atunci se elimină fie conținutul din orjelet, fie evacuăm foarte bine și curățăm glandele de la nivelul pleoapelor.”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, pentru BZI LIVE.

Prof. dr. Camelia Bogdănici: „Nu știm ce lingură folosim, de unde am luat-o, cum am pus-o”

Înainte de apariția măștilor speciale pentru tratarea orjeletului, oamenii foloseau lingura de lemn încălzită. Din păcate, aceasta nu mai este o metodă acceptată de medicii oftalmologi, deoarece lingura nu este un obiect steril și poate capta numeroase bacterii, pe care le poate transmite ochiului și, astfel, se poate ajunge la alte probleme.

„Bineînțeles că un oftalmolog poate să aibă și o mască specială cu o căldură locală specială, dar, de obicei, acesta se face un tratament la nivel de cu medicul lângă tine sau cu asistenta medicală care știe, pentru un timp controlat, tocmai pentru a nu fi periculos. De ce spun lucrul acesta? Pe de o parte este o igienă locală, nu știm ce lingură folosim, de unde am luat-o, cum am pus-o, plus că o folosim cu mâna, care nu este foarte curată și atunci s-ar putea să avem și alte probleme.”, a adăugat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite