sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Un medic a încurcat apendicele cu colonul. Pacientul a slăbit peste 18 kg și a suferit 4 operații suplimentare din cauza greșelii comise de doctor

Un doctor a încurcat apendicele cu colonul. Din această cauză bărbatul a fost nevoit să sufere de complicații grave după ce a fost supus unei operații la colon în loc de apendice. Situația s-a înrăutățit atunci când apendicita s-a complicat și a evoluat către septicemie, ca urmare a erorii medicale în care chirurgul nu a reușit să localizeze corect apendicele și, în mod accidental, a intervenit asupra colonului pacientului. Este important de menționat că acest incident nu a avut loc în România, ci în Statele Unite ale Americii.

George Piano, victima malpraxisului, a ajuns în camera de gardă prezentând dureri abdominale, iar mai târziu i s-a confirmat diagnosticul de apendicită. A fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea apendicelui. Cu toate acestea, după operație, bărbatul s-a trezit cu colonul operat în locul apendicelui care cauza problemele de sănătate.

Un medic a încurcat apendicele cu colonul. Pacientul nu a primit nici un răspuns din partea spitalului timp de opt zile

Ulterior, George a deschis un proces pentru malpraxis împotriva Centrului Medical al Universității din Washington și a doi chirurgi, conform informațiilor furnizate de Daily Mail. În sala de operație, Nidhi Udyavar, medicul principal, trebuia să supervizeze activitatea chirurgului rezident, Paul Herman. În timpul procesului, s-a aflat că echipa medicală nu a reușit să localizeze corect apendicele pacientului și, în schimb, a efectuat o intervenție asupra unei părți a colonului.

În dimineața după operație, George Piano a simțit că ceva nu era în regulă. Accidentul medical a condus la o „scurgere de colon care a cauzat septicemie” și care era pe cale să îl pună în pericol de moarte.

„La trezirea mea și după ce efectul calmantelor a dispărut, am simțit o durere extrem de puternică. Mult mai intensă decât atunci când am ajuns la spital”, a declarat George pentru USA Today.

Avocații săi, Ed Moore și Van Shaw, au transmis într-un comunicat de presă că „conținutul intestinal a început să se reverse în cavitatea abdominală, provocând o agravare a stării de sănătate a clientului nostru”.

Victima a suferit o pierdere în greutate de 18 kilograme. Pacientul a fost nevoit să treacă prin patru operații suplimentare

„Să vezi pe cineva drag, un membru al familiei tale că trece printr-o astfel de traumă este îngrozitor”, a spus soția lui George, Betsy Piano.

La două zile după operație, o scanare CT a dezvăluit faptul că apendicele inflamat nu fusese îndepărtat corect lui Piano. A fost necesară o nouă intervenție chirurgicală pentru a corecta problemele la nivelul colonului și pentru a trata infecția abdominală cauzată de operația anterioară. Victima a suferit o pierdere în greutate de 18 kilograme în urma a patru operații suplimentare.

„Nu am auzit niciodată să existe un medic care să nu poată găsi un apendice. O situație care să genereze atât de mult risc și perturbare este absolut uluitoare”, a menționat avocatul lui George Piano.

După ce un medic a încurcat apendicele cu colonul, pacientul a fost nevoit să treacă prin patru intervenții chirurgicale suplimentare, a fost spitalizat timp de 53 de zile și a slăbit 18 kilograme în această perioadă. Inițial, atât el cât și soția sa au ezitat să deschidă un proces pentru malpraxis, dar, după ce nu au primit răspunsuri din partea spitalului timp de opt zile, au considerat că este necesar să acționeze în instanță.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.