luni, 25 septembrie, 2023

Bianca a fost condamnată să moară acasă! Un medic a demonstrat că imposibilul poate fi posibil!

O femeie în vârstă de 37 de ani a trecut prin momente groaznice. Bianca a fost condamnată să moară acasă în momentul în care i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic pentru ea și i s-a recomandat un centru de paliație unde să își încheie viața. Femeia din Cluj a ajuns să fie salvată de medicii din Brașov conduși de dr. Bogdan Moldovan, de la Spitalul „Sf. Constantin“.

Bianca a fost condamnată să moară acasă!

Bianca, o femeie în vârstă de 37 ani, din Cluj și mamă a unui copil în vârstă de 6 ani, a fost diagnosticată cu un cancer de col uterin. Femeia a urmat tratamentul oncologic indicat în IOCN (radio-chimioterapie).

În luna decembrie a anului trecut i s-a comunicat că nu se mai poate face nimic și i s-a recomandat un centru de paliație unde să își încheie viața.

Femeia s-a încăpățânat să trăiască și să caute soluții pentru a putea să aibă grijă în continaure de copilul ei. Așa a ajuns Bianca la medicii brașoveni de la Spitalul „Sf. Constantin“.

Cazul Biancăi a ajuns la medicul Bogdan Moldovan, care împreună cu echipa sa a reșuit să-i ofere femeii o nouă șansă la viață după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin.

„Bianca a cerut o părere și la noi și am constatat că tumoarea e rezecabilă deși invadează organele din jur: vezica urinară, rect, uretere, neavând metastaze la distanță. A fost operată cu succes luni, 9 ianuarie, în faza de insuficiență renală obstructivă și ocluzie intestinală, practicându-se exenterație pelvină totală cu hemicolectomie dreaptă, rezervor urinar Bricker și colostoma pe descendent. Plombaj pelvin cu plasă de Vicryl și flap epiploic. Evoluția a fost favorabilă cu normalizarea funcției renale și reluarea tranzitului”, a povestit medicul Bogdan Moldovan.

„Imposibilul este posibil!“

Medicul Bogdan Moldovan a ținut să le transmită un sfat tutor celor care se confruntă cu probleme grave de sănătate și cărora li s-a transmis că nu se mai poate face nimic pentru ei.

„Nu acceptați fără luptă un verdict de inoperabilitate. De cele mai multe ori, imposibilul este posibil“, a transmis medicul Bogdan Moldovan.

„Minunile“ pe care le reușește medicul brașovean nu este trecut cu vedrea de pacienți sau de către rudele acestora.

„Au trecut deja 4 ani, de când ați salvat-o pe mama. În urmă cu 4 ani am primit un diagnostic crunt de cancer ovarian bilateral cu carcinomatoză peritoneală. În Satu Mare, consultând mai mulți medici, nimeni nu ne-a dat șanse de supraviețuire și au recomandat doar tratament paliativ… Nu ne-am dat bătuți și cu un search pe Google v-am găsit. Cu chirurgie citoreductiva+HIPEC ați prelungit muult viața mamei. Sunteți un om deosebit, un medic devotat, un înger pentru noi! Nu numai că ați salvat o viață, dar ați dat șansa la o viață normală pentru o soție, o mamă, pentru o bunică fericită”, este mesajul transmis medicului de către o femeie din Satu Mare a cărei mamă a fost salvată de către medicul Bogdan Moldovan, cel care a operat-o și pe Bianca, femeia ce a fost condamnată să moară acasă de către alți medici.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite