duminică, 3 noiembrie, 2024

Cele mai bune sarmale în frunze de varză murată, o rețetă pe gustul tuturor

De sărbători, delicioasele sarmale în frunze de varză murată sunt nelipsite, deoarece această rețetă este pe gustul tuturor. Acestea nu se prepară după aceeași rețetă peste tot și nici cu aceleași ingrediente. Astfel, în funcție de preferințe, sarmalele în frunze de varză murată pot satisface chiar și cele mai pretențțioase gusturi.

Sarmalele sunt printre cele mai apreciate mâncăruri din România şi puţini sunt cei care ar refuza o porţie aburindă, cu smântână şi mămăliguţă alături. Sarmalele se prepară din Orientul Mijlociu până în Balcani şi Europa Centrală, însă reţetele au suferit de-a lungul timpului mici modificări şi se prepară în mod diferit în fiecare ţară. În meniuri în restaurantele internaţionale găsim sarmalele sub numele de „cabbage rolls”.

Sarmale în frunze de varză murată, o rețetă pe gustul tuturor

În Romania, sarmalele se bucură de o apreciere în toate regiunile ţării şi sunt considerate o mâncare cu un simbolism aparte. Sarmalele în frunze de varză murată sunt unul dintre cele mai gustoase preparate de la noi. Acestea sunt destul de dificil de preparat, dar sunt extrem de gustoase. Oricum, trebuie să recunoaștem că rezultatul final este unul delicios.

Pentru a găti această mâncare avem nevoie de câteva ingrediente unice, iar timpul de preparare este de 45 de minute. Ca ingrediente avem nevoie de 1-2 verze murate, 1 kg carne tocată de porc, 1 ceaşcă de orez, 1-2 cepe medii, 200 g pastă de tomate, sare, piper, cimbru, foi de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe și 2-3 linguri ulei.

Cum se prepară sarmalele în frunze de varză murată

Pentru început se desfac frunzele de varză, se spală și se lasă la desărat și dezacrit. Ulterior, se toacă ceapa mărunt, se călește într-o tigaie încinsă în ulei, se adaugă orezul spălat foarte bine în apă, se scurge și se călește împreună cu ceapă timp de 1-2 minute. Între timp, se adaugă 2-3 linguri pastă de tomate și se stinge totul cu ajutorul unui pahar de apă.

sarmale frunze varză murată rețetă
Sarmalele se așază circular, cu un gol la mijloc în care se pune varză tocată

Se lasă să fiarbă descoperit până când orezul începe să se umfle și sosul scade. Se lasă la răcit, apoi se amestecă bine cu carnea tocată, peste care se pune piper, sare, cimbru și boia dulce. După acest pas, se umple fiecare foaie de varză cu câte o lingură de compoziție și se rulează ușor.

Restul de varză se toacă mărunt și se amestecă foarte bine cu o lingură de ulei și cu restul de pastă de tomate și condimente. Apoi se folosește o cratiță cu fundul gros, se așază stratul de varză tocată, se aranjează sarmalele în straturi, după care se lasă la mijloc un gol circular, pentru varza tocată.

Turnăm 2-3 pahare de apă încălzită, se acoperă cratița cu un capac și se pune la fiert, la foc mic pentru două ore. Roteşte vasul din când în când, pentru a nu se arde. Completează cu apă atunci când lichidul se evaporă. După 2 ore, poți pune sarmalele la cuptor pentru încă o jumătate de oră sau o oră, pentru a se rumeni. Poftă bună!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.