duminică, 3 decembrie, 2023

Părintele Dan Ion Petre a trecut la cele sfinte! Patriarhul Daniel a făcut anunțul trist

Doliu în Biserica Ortodoxă Română după ce părintele Dan Ion Petre a trecut la cele sfinte. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj pentru cel care a slujit a parohia „Pogorârea Sfântului Duh”-Militari, Protoieria Sector 6 Capitală. Părintele avea doi copii.

Părintele Dan Ion Petre a trecut la cele sfinte. Ce a transmis Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj răvășitor la înmormântarea părintelui Dan Ion Petre.

„Am aflat cu mare tristețe de trecerea din această viață, după o grea sufe­rință, în seara zilei de vineri, 6 octombrie 2023, a părintelui Dan Ion Petre, în vârstă de doar 40 de ani, preot slujitor la Parohia Pogorârea Sfântului Duh -Militari, Protoieria Sector 6 Capitală” a transmis patriarhul Daniel.

Despre preotul Dan Ion Petre, Patriarhul Daniel a spus că acesta și-a închinat viața slujirii aproapelui cu abne­ga­ție și, făcând abstracție de propria suferință, așa cum se cade oricărui slujitor al Bisericii, a împlinit, cu timp și fără timp, porunca iubirii lui Dumnezeu și a aproapelui, arătând o grijă deosebită persoanelor aflate în dificultate – bolnavi, vârstnici, orfani, persoane aflate în nevoi -, găsind întotdeauna bucuria jertfirii proprii. Mulți fii duhovni­cești ai părintelui mărturisesc faptul că au învățat de la el să prețu­iască darul iertării și al împăcării, dar și puterea cre­din­ței și a rugăciunii.

„Părintele Dan Ion Petre a fost și va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut. A fost un păstor blând și plin de lumină, soț devotat și tată iubitor. A fost un părinte înzestrat cu darul blândeții și un duhovnic apreciat de foarte mulți enoriași, care și-au găsit în păstorul lor, liniștea și starea de rugăciune.

Condoleanțele noastre se îndreaptă către familia părintelui, îndeosebi către tânăra lui soție, Gabriela, preoteasă și mamă, trans­mi­țându-i gândul nostru părintesc de mângâiere, compasiune și întărire în fața unei suferințe atât de grele. Atât pentru ea, cât și pentru copiii ei, Irina-Maria și Spiridon-Sofian, ne rugăm Preasfintei Treimi să le dăruiască har și putere ca să biruiască durerea copleșitoare de acum“, a transmis patriarhul Daniel.

Cine a fost Părintele Dan Ion Petre

Dan Ion Petre s-a născut în București, la 5 mai 1983, în familia dreptcredincioșilor Luigi și Ioana. A urmat școala primară și gimnazială în București, după care a frecventat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, pe care l-a absolvit în anul 2004.

A continuat studiile teologice în cadrul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București (2004- 2008). Le-a continuat prin cursurile postuniversitare de masterat la specializarea Pastorație și viață liturgică (2008-2010), remarcându-se ca un student silitor și evla­vios.

Tată și soț devotat, părintele Dan Ion a fost căsătorit cu doamna Gabriela Stanciu. Dumnezeu a binecuvântat familia lor cu doi copii, Irina-Maria și Spiridon-Sofian.

Timp de doi ani, a fost profesor de religie, în sectorul 6 al Capitalei. Dan Ion Petre a primit hirotonia în anul 2010. A fost numit preot paroh la Parohia Ariceștii Zeletin, Protoieria Vălenii de Munte. Aici a slujit timp de cinci ani. A fost apoi transferat, prin concurs, la 30 iunie 2015, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”-Militari, Protoieria Sector 6 Capitală. Unde a slujit, până la acest moment al chemării sale în ceata slujitorilor din Ceruri.

Părintele Dan Ion Petre, care a trecut la cele sfinte, a obținut toate gradele clericale. Lucrarea de gradul I în preoție s-a intitulat „Familia creștină între sfințenie, suferință, bucurie și speranță“.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.