vineri, 12 iulie, 2024

Se dau 3.000 de lei de la primărie! Cine trebuie să depună cerere

Foarte puțini dintre cetățenii români sunt conștienți că se dau 3.000 de lei de la primăria din localitatea lor. Aceste sume pot ajunge până la 3.000 de lei și sunt disponibile pentru anumite categorii de persoane.

Se dau 3.000 de lei de la primărie!

Mulți dintre românii care ar putea beneficia de aceste fonduri nu sunt la curent cu această posibilitate, ceea ce îi împiedică să facă demersurile necesare și să solicite sprijinul financiar la care au dreptul. Suma nu este deloc neglijabilă și poate ajunge până la 3.000 de lei.

Această facilitate nu se adresează doar persoanelor aflate în dificultate financiară. Primăriile din diverse localități au decis să ofere premii cuplurilor care sărbătoresc anumite aniversări de la căsătorie. Prin urmare, cuplurile, în special cele din orașele mari, pot primi diplome și premii în bani dacă sunt căsătorite de mulți ani.

Mulți români ar putea primi sprijin financiar de la primării, dar nu sunt conștienți de această posibilitate, ceea ce îi împiedică să depună cereri pentru a beneficia de aceste sume, care pot ajunge până la 3.000 de lei.

Această facilitate nu se adresează doar persoanelor aflate în dificultate financiară. Primăriile din diferite localități au decis să ofere premii cuplurilor care sărbătoresc anumite aniversări de la căsătorie. Astfel, cuplurile, în special cele din orașele mari, pot primi diplome și premii în bani dacă sunt căsătorite de mulți ani.

Cine sunt beneficiarii

În majoritatea cazurilor, aceste premii se acordă cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, însă există și excepții care oferă premii la împlinirea a 25 sau 75 de ani de căsătorie.

În 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei”. Un an mai târziu, Guvernul României a hotărât să sărbătorească acest eveniment internațional în România, marcând astfel „Ziua Familiei în România” la jumătatea lunii mai.

În acest context, mai multe primării din România au decis să sărbătorească căsniciile îndelungate prin acordarea de diplome și premii în bani cuplurilor care sărbătoresc mulți ani de conviețuire, conform informațiilor de pe avocatnet.ro. De exemplu, în Iași, familiile care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie primesc 500 de lei și o diplomă specială.

În Oradea și Cluj-Napoca, premiul în bani pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie este de 1.000 de lei. În București, familiile care sărbătoresc 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie pot primi diplome și premii în bani în funcție de aniversarea respectivă. Astfel, premiul pentru împlinirea a 25 de ani de căsătorie este de 1.000 de lei, pentru 50 de ani – 1.500 de lei, iar pentru 75 de ani – 3.000 de lei.

Pentru a solicita premiul prin care se dau 3.000 de lei de la primărie pentru o căsnicie îndelungată, românii trebuie să aibă domiciliul în localitatea respectivă (uneori, doar unul dintre soți trebuie să fie rezident acolo) și să poată dovedi perioada petrecută împreună prin intermediul unui certificat de căsătorie. Acest premiu se acordă în contextul marcării „Zilei Internaționale a Familiei”, eveniment celebrat pe 15 mai în întreaga lume.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.