sâmbătă, 18 mai, 2024

Sigur nu veți mai mânca după ce vedeți asta! Cum se fac și ce conțin crenvurștii – VIDEO

Amatorii de crenvurști s-au declarat dezgustați după ce au văzut un videoclip în care se arată cum se fac și ce conțin crenvurștii. Clipul video de pe YouTube a fost lansat de mai mult timp de Discovery Channel, iar acum a reapărut pe social media. În clip, se arată cum crenvurștii sunt făcuți dintr-un amestec de porc, vită și pui, însă carnea nu este proaspăt preparată, ci provine din resturi și subproduse.

Cum se fac și ce conțin crenvurștii

Originari din Germania, crenvurștii trec mai întâi printr-un proces de mărunțire. La carnea tocată se adaugă resturi de carne de pui, amidon alimentar, sare și alte arome.

În compoziție, se pulverizează apă și totul este amestecat într-un container încăpător. Producătorii completează cu sirop de porumb și îndulcitor. Pentru ca crenvurștii să fie suculenți, se pune din nou apă, iar altă mașinărie prelucrează compoziția de carne într-o emulsie fină.

Dezvăluirea șocantă, făcută de naratorul clipului, este că în doar 35 de secunde se prepară un șir de cârnați care ar putea acoperi parametrul unui stadion, de două ori!

Mai apoi, crenvurștii sunt trecuți printr-un duș de fum lichid, înainte de a fi mutați într-un cuptor. La final, aceștia sunt înmuiați în apă sărată pentru a se răci și a fi gata de împachetare.

Al doilea cel mai toxic mezel

Cel mai toxic dintre mezeluri este considerat parizerul deoarece conține, pe lângă cele menționate anterior, făină de soia, amidon, condimente precum sare, coriandru, boia de ardei, dar în special potențiatori de gust și coloranți, extrem de nocivi.

Parizerul este un amestec de slănină, șorici, carne de pasăre dezosată mecanic și oase măcinate. După amestecare, compoziția se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade Celsius.

Pe locul al doilea în top, sunt crenvurștii. Aceștia conțin în cea mai mare parte MDM, adică tocătură de oase, tendoane, pielițe, grăsime (tot ce mai rămâne din carcasa de pasăre după ce se ia carnea), care sunt pline de bacterii care ne pot îmbolnăvi grav. Crenvurștii mai conțin apă, sare, condimente și arome naturale, stabilizatori, antioxidanți, nitrit de sodiu, potențiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoză, dextroză), colorant natural – carmin și conservanți: nitrit de sodiu și nitrat de potasiu.

Salamurile sunt pe locul trei în clasamentul celor mai toxice mezeluri. Ele conțin 60% slănină și șorici, 17% carne de calitate inferioară – adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât – mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanți, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriți, nitrați, pastă de usturoi și zahăr. Conținutul se amestecă în malaxoare, după care se ambalează în membrane de plastic, se zvântă și se afumă industrial.

Acum, după ce vedeți cum se fac și ce conțin crenvurștii, probabil vă veți gândi de două ori înainte de a consuma aceste produse.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite