miercuri, 29 mai, 2024

Un fost mare fotbalist a driblat moartea! Inima i s-a oprit pentru 8 minute

Fostul mare fotbalist David Ginola a dezvăluit că a fost la un pas de moarte, când inima i s-a oprit pentru 8 minute.

Marele star francez, în vârstă de 56 de ani, a acceptat să joace un meci caritabil la Mandelieu, în 2016, în care, de altfel, a și marcat un gol. Bucuria revenirii pe gazon se putea transforma în ceva groaznic atunci acesta s-a prăbușit pe teren și a „murit” pentru 8 minute după ce inima i s-a oprit.

Probleme cardiace, „moștenire de familie“: Inima i s-a oprit pentru 8 minute!

Marele noroc al lui Ginola a fost că prietenul său, fostul fotbalist Frederic Mendy, i-a aplicat primele măsuri CPR, ajutând astfel sângele să pompeze în creier până în momentul în care medicii au adus un defibrilator și i-au repornit inima.

„Când ești inconștient, ești la o răscruce de drumuri și există două căi: viața sau moartea. De ce am ales viața, nu știu, pentru că eram inconștient. Dar sunt un luptător. Medicii mi-au spus ulterior că dacă Frederic nu ar fi acționat atât de repede, aș fi fost mort sau lăsat în stare vegetativă, deoarece creierul meu era lipsit de oxigen. Efectuarea măsurilor CPR este vitală în asemenea situații. Medicul mi-a spus ulterior că eram «mort» şi a fost un miracol că nu am suferit leziuni ale creierului”, a spus David Ginola.

David Ginola
Problemele cardiace David Ginola le-ar fi moștenit din familie

Marea legendă a fotbalului francez părea a fi într-o formă foarte bună și nimeni nu știa că ar suferi de probleme cardiace.

Un lucru mai puțin știut este că mama lui David Ginola, Mireille, a murit în urma unui atac de cord în 2005, la vârsta de 74 de ani. Și tatăl fostului mare fotbalist, Rene, acum în vârstă de 87 de ani, a suferit operații pentru curățarea arterelor blocate în 2003.

După incidentul din 2016, s-a constatat că arterele lui David Ginola erau înfundate.

Totul s-a întâmplat la doar două luni după ce fostul mare jucător s-a despărțit de soția sa Coraline, în vârstă de 54 de ani, cu care are doi copii, fiul Andrea, în vârstă de 31 de ani, și Carla, în vârstă de 28 de ani.

După ce inima i-a fost repornită, David a fost dus cu o ambulanță aeriană la un spital de specialitate cardiacă, Centrul Cardio-Thoracique din Monaco, unde i-au fost descoperite arterele blocate.

David Ginola
David Ginola este una dintre fostele mari glorii de la PSG

De ce crede că și-a revenit fostul mare fotbalist

Marele fost fotbalist este de părere că nu a murit pe teren deoarece în acea o cunoscuse pe viitoarea lui iubită, Maeva Denat, în vârstă de 38 de ani. Întâlnirea celor doi a fost intermediată de niște prieteni comuni, într-un restaurant de la Cannes. La mai puțin de o oră după ce a cunoscut-o pe Maeva, David Ginola a jucat în meciul de caritate.

Modelul Maeva Denat are o fiică dintr-o relație anterioară, iar împreună cu David Ginola are o fiică, în vârstă de 5 ani, Ever. Toți locuiesc acum în sudul Franței, după ce s-au mutat acolo de la Londra, în timpul pandemiei.

„Când mă uit uneori la cicatricea de pe piept, îmi amintesc că am fost un tip norocos. Cred că cineva acolo sus m-a împins să rămân în viață. Mai în glumă, mai în serios, când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun că este prietena mea și ne-am întâlnit în ziua în care «am murit». Când mă uit acum la Ever, îmi dau seama că ea nu ar fi existat dacă atunci, la acel meci, nu aș fi ales să trăiesc. Asta îmi dă multă bucurie și afecțiune pentru că am o fetiță uimitoare”, mențioenază David Ginola, fostul mare fotbalist căruia i s-a oprit inima pentru 8 minute în timpul unui meci de fotbal caritabil.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite