luni, 24 iunie, 2024

A fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui

În Roșiori, județul Vaslui, un incident a alarmat comunitatea locală, după ce un bărbat s-a rugat cu voce tare pe stradă după ce a părăsit biserica. Un cetățean a sunat la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Povestea bărbatului este una cutremurătoare.

Bărbatul a fost internat la spitalul de psihiatrie şi a efectuat mai multe analize de specialitate. De altfel, un vecin s-a oferit să-l ajute, după externare.

A fost dus la Psihiatrie după ce se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui

Se pare că bărbatul trece prin momente dificile, după ce a plecat în Anglia pentru a-și câștiga traiul și a ajuns să consume droguri și să doarmă pe stradă, fiind repatriat în România. După ce s-a întors în țară, comportamentul său a devenit confuz, iar familia nu l-a mai primit acasă, fiind nevoit să se interneze la spital. După externare, acesta a găsit adăpost la unul dintre vecinii săi din Roșiori.

Bărbatul nu interacționează foarte mult cu oamenii, nici când merge la muncă cu ziua. Potrivit antena3.ro, el a fost văzut stând singur, în genunchi, lângă o troiță, rostind rugăciuni minute în șir. După slujba de duminică, acesta a plecat de la biserică și a început să se roage pe stradă cu voce prea tare, ceea ce i-a speriat pe localnici, care au apelat serviciul de urgență. Un echipaj SAJ l-a transportat din nou la spital.

Un vecin al bărbatului a oferit informații suplimentare cu privire la incident și a declarat că acesta a fost posibil să fi fost servit cu alcool după slujba de la biserica din satul Tăbălăiești, comună Bunești Averești. Vecinul a adăugat că bărbatul nu ar fi trebuit să primească băutură, deoarece comunitatea cunoștea faptul că acesta nu ar trebui să consume.

„Eu cred că după slujba de la biserica din satul Tăbălăiești, comună Bunești Averești, unde el a fost prezent, a fost servit cu vreun pahar două de vin, de pomană. Și s-a îmbătat. Nu trebuia să i se dea băutură, că știa lumea că nu are voie să consume.

Fiind mai întuneric, până să ajungă acasă la mine, a început pe drum să se roage cu voce mai tare, mai puternică, iar unele persoane s-au speriat.

El doar spunea rugăciuni, dar oamenii știind că are probleme psihice, s-au temut. Nu era agresiv, dar a fost nevoie totuși să îl preia Ambulanța”, a spus unul dintre vecini care,

În ciuda faptului că acesta doar spunea rugăciuni, oamenii, conștienți de problemele sale psihice, s-au temut și a fost necesar să fie preluat de ambulanță. După ce va fi externat din spital, vecinul a oferit să-i ofere ajutor bărbatului.

Ce înseamnă să iei tratament psihiatric?

Sunt multe persoane care percep tratamentul psihiatric in mod negativ. Totuși, specialiștii explică faptul că un astfel de tratament poate insemna diferența dintre viață si moarte. Medicul psihiatru, dr. Andreea Szalontay explică faptul că, luate corect, medicamentele sunt foarte eficiente

” Cum evoluează boala? Cu și fără tratament. Și ce înseamnă să iei tratament psihiatric? Pentru că lumea nu înțelege sau înțelege greșit. Toți vin cu impresia, așa învățată din popor, că toate medicamentele din sfera psihiatriei ne fac să nu mai gândim rațional, ne fac legume, că dau dependență, lucru care este parțial adevărat. Dar dependența este foarte ușor de gestionat, atunci când știi cum să o dozezi, cum să reduci dozele și cum să ieși din tratamentul pe care îl administrezi. Depinde foarte mult de ce dozaj, la noi folosim în general dozele cele mai mici posibile, care să fie eficiente terapeutic, dar nu să dăm doze supradimensionate unui pacient care nu are nevoie de așa ceva.”, a declarat medicul Andreea Szalontay, pentru BZI LIVE.

Așadar, bărbatul care a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare, are nevoie de o medicamentație corespunzătoare.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite