vineri, 12 aprilie, 2024

Cât costă un sejur pe litoral în 2024? Ce reduceri primești dacă achiți acum

Românii au început deja să-și facă planurile pentru concediul din această vară. Costul vacanțelor a crescut în anul 2024, fiind mult mai ridicat decât în anul anterior. Majorările sunt influențate de creșterea continuă a inflației și a TVA-ului în sectorul turismului, precum și de majorările semnificative ale prețurilor la energie electrică și carburanți. Iată cât costă un sejur pe litoral în 2024.

Cât costă un sejur pe litoral în 2024?

Cu toate acestea, mulți dintre conaționali și-au confirmat deja prezența la malul mării în vara anului 2024. Numărul rezervărilor a înregistrat o creștere semnificativă de 27 de procente, în special în cadrul opțiunilor all-inclusive, unde se poate observa o creștere de mai mult de 35 la sută.

Tot mai mulți români aleg să-și organizeze din timp vacanța de vară. Cererea de rezervări pe litoralul românesc a crescut cu 27% în acest an. Ofertele promoționale pentru sejururi la mare, furnizate de agențiile de turism, îi fac pe români să-și planifice concediul estival în mod anticipat. Numărul rezervărilor pentru hotelurile de pe litoral a înregistrat o creștere de 27% în comparație cu anul anterior. Ținând cont de aceste informații, proprietarii de hoteluri au hotărât să prelungească campania „Înscrieri Timpurii”.

„Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta. Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%”, a spus managerul unei agenții de turism.

În ce stațiuni vor fi cei mai mulți turiști

Eforie Nord se află printre destinațiile preferate ale turiștilor, deoarece costurile pentru cazare sunt ceva mai accesibile. Alte stațiuni cu mare trece la români sunt Neptun, Mamaia și Olimp.

Interesul pentru rezervarea vacanțelor cu câteva luni înainte a redevenit o tendință printre turiști. Este un obicei pe care mulți români l-au abandonat în ultimii ani din cauza pandemiei și a conflictelor militare.

În momentul de față, este o practică obișnuita ca rezervările pentru sejururi să fie făcute din timp. Un turist care alege o cameră dublă cu vedere la mare poate plăti 339 de euro dacă face rezervarea cu doar câteva zile înainte, însă numai 269 de euro dacă își planifică șederea din timp.

Hotelierii au decis să prelungească termenul de valabilitate al ofertelor din programul „Înscrieri Timpurii”, care, în mod normal, ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va debuta în mod oficial pe 1 mai.

Stațiunile Eforie Nord și Mamaia domină topul preferințelor turiștilor, în timp ce Neptun-Olimp se poziționează pe locul al treilea în clasamentul celor mai apreciate destinații.
Cu o medie de 5,5 nopți, turiștii care își planifică vacanța cu anticipație aleg de obicei șederi mai lungi, conform informațiilor disponibile. Pe de altă parte, cei care optează pentru rezervări last-minute rămân în medie pentru 4,8 nopți.

În adiție, există și români care decid să-și prelungească șederea, iar cel mai lung sejur înregistrat până acum este de 30 de zile. Referitor cât costă un sejur pe litoral în 2024, un pachet turistic standard costă, în medie, aproximativ 3.200 de lei, conform analizelor realizate în primele trei luni ale anului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.