vineri, 14 iunie, 2024

Cine este starețul Ignatie care a fugit din mănăstire? S-a dus să se căsătorească!

Un preot din localitatea maramureșeană Ruscova a fost dat dispărut în urmă cu 2 luni. Dar cine este starețul Ignatie care a fugit din mănăstire? Ignatie Bocicorec a fost numit stareț al mănăstirii Ruscova din Maramureș în urmă cu aproape zece ani. Sub conducerea lui, s-au finalizat lucrările lăcașului de cult a cărui sfințire a avut loc în 2021. În urmă cu 2 luni, starețul Ignatie a dispărut de la mănăstire, iar enoriașii au crezut că acesta ar fi plecat deoarece era bolnav. În schimb, acesta a plecat pentru a se căsători.

Cine este starețul Ignatie care a fugit din mănăstire?

De mai bine de 2 luni, enoriașii de pe Valea Ruscovei, din Maramureș, nu mai știau nimic de starețul Ignatie al mănăstirii ortodoxe pe rit vechi din localitate.

„Nu știm ce e cu starețul nostru… Mă tem că e bolnav!“, a spus unul dintre enoriașii .Au fost alții care au crezut că acesta s-ar fi dus pe muntele Athos să se reculeagă.

Biserica Ortodoxă a deschis o anchetă după ce starețul Ignatie al mănăstirii din Maramureș a fugit să se însoare.

Toți au avut un șoc după ce l-au văzut în ultimele fotografii pe rețelele de socializare. Enoriașii condamnă isprava și spun că e păcat ca un călugăr să facă un asemenea gest. Alții îl acuză că s-ar fi iubit cu mireasa demult.

„Se vede că s-a lepădat de hainele monahele. E tuns, bărbierit și îmbrăcat la patru ace. În costum de mire. El e aici de vreo 14 ani. Tot nu-m ivine să cred a fost în stare să facă așa ceva el aici!“, a menționat o enoriașă.

Mulți localnici din Ruscova s-au arătat deranjați de gestul făcut de starețul Ignatie.

„Nu a făcut bine! Un rău a făcut… mai mare rușine pentru comuna noastră, acolo sunt bani, nu jucărie! Satana e mai puternică decât omul! A păcălit femeia pe Adam, așa l-a păcălit și ea pe el! I-o trebuit femeie! A depus jurământul de călugăr și trebuia să știe că l-a depus pe veci de călugărie!”, a zis revoltată o altă persoană din Ruscova.

Între timp, Ignatie s-a întors în sânul bisericii și se căiește.

Apreciat de o parte dintre săteni pentru gestul făcut

Au fost și săteni care au spus că îl apreciază că a ales să-și asculte inima și să o urmeze pe persoana iubită.

„A făcut ce a simțit…. și nu a făcut păcat!”, a zis na dintre enoriașe.

Patriarhia Română, care a deschis o anchetă, a transmis că preotul a avut un moment de rătăcire, dar că se căiește după nuntă și s-a întors în sânul bisericii.

„În momentul de față se află sub ascultarea unui duhovnic și evident fiind călugăr ispășește un canon de îndreptare la o mănăstire din țară!”, a transmis Petru Rahovan, Protopop al Protopopiatului Sighetu Marmației.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că urmează să fie judecat pentru faptele sale.

„Alegerea sa e strict personală și denunță, desigur, absența vocației reale. Dacă acest stareț va alege totuși să revină în mănăstire după escapada descrisă, dacă nu s-a căsătorit, va trebui să treacă prin consistoriul eparhial (al episcopiei de care ține mănăstirea respectivă), fiind judecat pentru faptele sale. Evident, nu va mai putea rămâne stareț”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu despre starețul Ignatie care a fugit din mănăstire.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite