miercuri, 29 mai, 2024

Din învățăturile părintelui Calistrat Chifan: „Cred că ar trebui, când ne sculăm și am tras o dată aer în piept, să înțelegem că-i darul lui Dumnezeu” – VIDEO

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a transmis credincioșilor multe dintre învățăturile sale, care mai de care mai folositoare. Iată ce lecție de viață ne învață îndrăgitul duhovnic și de această dată.

O taină pe care mulți dintre noi o descoperim mai devreme sau mai tâziu este cea a recunoștinței. Ea ne învață să ne bucurăm de toate lucrurile, indiferent dacă sunt mici sau mari. Chiar și faptul că respirăm ar trebui să ne determine să-I mulțumim lui Dumnezeu sau faptul că putem să ne deplasăm oriunde ne dorim ori că putem să vedem și să auzim lucruri frumoase, fiindcă acestea, fie să le conștientizăm sau nu, sunt darul lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, ar trebui ca în fiecare zi să-I mulțumim pentru tot ce ne-a oferit, fiindcă aceste daruri sunt mai prețioase decât toate bogățiile din lume: auzul, văzul, respirația, faptul că avem picioare sănătoase, brațe puternice, inimă care bate în tandem cu minunile Universului și toate celelalte organe, care ne ajută să trăim fiecare clipă cu iubire.

„Cred că ar trebui, când ne sculăm, și am tras o dată aer în piept, să înțelegem că-i darul lui Dumnezeu și, când am expirat o dată aer din piept, să ne dăm seama că e darul lui Dumnezeu. Că și a expira și a inspira e tot de la Dumenzeu.”, a declarat părintele Calistrat Chifan.

Din învățăturile părintelui Calistrat Chifan: „ E o povestioară care m-a impresionat întotdeauna și mi-a uns inima de bucurie”

Învățăturile părintelui Calistrat Chifan sunt extrem de prețioase pentru cei care știu să le deslușească sensul. De această dată, îndrăgitul duhovnic a ales să relateze povestea unui bătrân care, ajuns pe patul unui spital, a fost salvat de medici, sănătatea fiindu-i redată. Astfel, el a realizat cât de importante sunt lucrurile care credeau că îi sunt garantate. Abia în momentul în care a fost răpus de boală și nu a mai putut să respire, și-a dat seama că trebuie să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru acest dar.

„Era un bătrân în spital, făcuse o comă astmatiformă. Au venit cu miofilină, au venit cu punga cu oxigen, au venit, după aia, cu gazul de oxigen. Au venit cu toate cele medicale și, după cinci ore, l-au resuscitat. Și-a revenit bătrânul, a început să respire normal, și-a intrat în normalitate. E o povestioară care m-a impresionat întotdeauna și mi-a uns inima de bucurie, când am ascultat-o prima dată, pentru că, sincer, până în clipa aia nu am realizat eu lucrul ăsta, sunt câțiva ani de atunci. Și când s-a terminat și omul a putut să trăiască fără masca aia, a ieșit la geam, a respirat soarele, și-a făcut cruce că-i bine, a mulțumit medicilor și medicul a spus: „Nu-i de ajuns numai să-mi mulțumiți, trebuie să și plătiți factura aici la noi, la spital, care se ridica la 500 și ceva de dolari toată cheltuiala medicală.”, a povestit părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Dacă voi, pentru o săptămână mi-ați dat oxigen de 500 de dolari, dar Dumnezeu, într-o viață, cât oxigen mi-a dat și eu nu i-am mulțumit niciodată?”

Când a aflat cât trebuia să plătească pentru serviciile medicale, bătrânul a început să plângă. Crezând că nu își permite să achite factura, medicul a încercat să-l liniștească, spunându-i că îl va ajuta cu bani. Însă, ce nu știa salvatorul său e că bătrânul a conștientizat că Dumnezeu i-a dat oxigen fără să plătească nimic și niciodată nu I-a mulțumit.

Și bătrânul a început să plângă și doctorul nu și-a dat seama. Zice: „Vorbesc cu managerul și atunci vă facem o reducere.” I-a adus mai puțin, 400 și bătrânul a început iar să plângă. A zis: „Dacă sunteți așa de sărac, haideți că pun și eu jumate din ei, bine că v-am văzut sănătos.” Bătrânul a început să plângă. A zis medicul: „Hai că vorbesc cu un coleg și plătim noi tot și nu vă mai faceți griji. Bine că sunteți sărac, dar măsar sunteți sănătos.” -„Nu sunt sărac. Sunt cel mai sărac om pe care l-ați văzut vreodată pe această planetă.” -„Dar de ce? Că vă văd bine îmbrăcat, am văzut că rudele dumneavoastră sunt destul de frumos aranjate, par oameni cu stare bună.” -„Am rămas dator lui Dumnezeu cu o factură, pe care nu pot să o explic în cuvinte. Dacă voi, pentru o săptămână mi-ați dat oxigen de 500 de dolari, dar Dumnezeu, într-o viață, cât oxigen mi-a dat și eu nu i-am mulțumit niciodată?”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite