luni, 25 septembrie, 2023

O cântăreață de muzică populară riscă să fie pedepsită de autorități după ce a filmat un videoclip într-o zonă protejată de lege. ,,Am crezut că fac un bine…”

O cântăreață de muzică populară riscă să fie pedepsită de autorități după ce a filmat un videoclip într-o zonă protejată de lege. Anuța Motofolea a filmat mai multe ore în Parcul Național Munții Rodnei, în Poiana Narciselor, iar gestul său a declanșat revolta multora. Oamenii legi s-au sesizat, iar vedeta va fi bună de plată. Iată ce spune Anuța Motofolea despre viodeclipul care i-a adus numeroase critici.

O cântăreață de muzică populară riscă să fie pedepsită de autorități după ce a filmat un videoclip într-o zonă protejată de lege

Anuța Motofolea, o îndrăgită interpretă de folclor, a dorit să își surprindă publicul cu un videoclip inedit, însă nu s-a gândit la consecințe. Artista riscă o amendă de 10.000 de lei după ce s-a filmat în Parcul Național Munții Rodnei, mai exact în Poiana Narciselor. Cântăreața s-a filmat cu un buchet de flori în mână, acestea fiind protejate de lege. Mai mult, vedeta a călcat pe narcise și nu s-a sfiit să se plimbe prin zona ocrotită de oamenii legi.

La scurt timp după lansarea videoclipului, autoritățile s-au sesizat și i-au transmis artistei că nu a avut autorizație pentru a filma videoclipul și nici nu a ținut cont de faptul că zona este protejată, iar accesul este restricționat.

„În poiana cu narcise am avut anul acesta peste 5.000 de oameni, dar avem un regulament: fotografierea în scop comercial fără aprobarea parcului este interzisă. Nu filmarea ne deranjează, ci mesajul pe care îl transmite. Fiind cu narcisele în mână, pentru că ne chinuim să arătăm populației că narcisele nu se rup.”, a transmis un reprezentat al Parcului Național Munții Rodnei.

Ce spune artista despre gestul său revoltător

Anuța Motofolea a reacționat imediat după ce a fost acuzată că a încălcat toae regulile unei zone protejate de lege. Cântăreața a recunoscut că nu a cerut acordul autorităților pentru a filma videoclipul, însă nu s-a gândit că va face rău cu inițiativa sa, ci va promova zona.

„Știam că nu se rup florile, că sunt protejate de lege. De aceea am luat florile de la mama mea de acasă. Probabil că o să îmi dea amendă, că nu i-am anunțat că filmez acolo, dar nu știam că trebuie să anunț. Ei s-au sesizat din cauza faptului că m-au văzut cu narcise în mână. Nu am distrus natura și nici nu doresc acest lucru.

Am știut că e o arie protejată de lege, d-asta m-am și descălțat, nu am vrut să stric nimic. Am crezut că fac un bine promovând munții din județul nostru. În munții ăia mergeam eu cu tata după brânza de la oi. Mai erau o grămadă de oameni care se filmau atunci printre narcise, în munte. Nu am avut acordul lor, nu știam că îmi trebuie acordul lor.”, a declarat interpreta de muzică populară.

Anuța Motofolea ar putea primi o amendă de până la 10.000 de lei, după ce a filmat un videoclip într-o zonă protejată de lege. Cântăreața de muzică populară nu a cerut acordul autorităților, iar acum este bună de plată. Vedeta s-a scuzat pentru gestul ei și a precizat că nu a dorit să distrugă zona unde s-a filmat, ci să o promoveze.

Ce a pățit o româncă după ce s-a filmat cântând într-o zonă montană  populară. Mulți turiști nu știu că e o mare greșeală: "Am crezut că fac un  bine" - Fanatik.ro

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite