joi, 23 mai, 2024

Cum se curăță mașina de spălat când miroase urât. Hainele vor ieși mai curate după spălare

Nu multă lume știe cum se curăță mașina de spălat atunci când miroase urât, fapt care afectează și hainele care nu mai ies curate. Acest lucru se întâmplă deoarece nu igienizăm mașina regulat, adunându-se unele reziduuri. Totodată, fiind un aparat electrocasnic expus la umiditate, o altă problemă este și apariția mucegaiului.

Pentru foarte multă lume o problemă casnică majoră o reprezintă mirosul urât al mașinii de spălat. Astfel, după spălare, pe lângă faptul că hainele nu mai ies curate, acestea vor avea și un miros respingător. Din fericire, pentru orice astfel de problemă există soluții.

Cum se curăță mașina de spălat când miroase urât

Este foarte important să știi cum să cureți mașina de spălat atunci miroase urât, pentru ca hainele tale să iasă curate după spălare. Astfel, dacă vei respecta întocmai următorii pași, vei avea o mașină de spălat ca nouă! De la început trebuie să știi că mirosul urât care iese din cuva mașinii de spălat ar putea rezulta din cauza sertarului murdar unde puneți întotdeauna detergentul.

Însă, nu doar acel sertar trebuie curățat, ci și interiorul mașinii de spălat. Astfel, garnitura de cauciuc din interior trebuie îngrijită, deoarece înăuntru se pot strânge, pe laterale sale, obiecte mici, fire de păr, reziduuri sau chiar bucăți de la șervețelele pe care v-ați obișnuit să le folosiți pentru hainele colorate.

Iar dacă vrei să cureți ca la carte mașina de spălat rufe, ai nevoie de un amestec simplu și ușor de făcut. Combinați apă, bicarbonat de sodiu și oțet, amestecându-le până veți obține o pastă potrivită, nici lichidă, dar nici groasă. Ulterior, puneți amestecul în sertarul pentru detergent, după care turnați oțet în interior și pornți un ciclu de spălare pentru haine delicate. În momentul în care mașina de spălat își va termina programul de spălat, curățați și filtrul de scurgere tot cu această pastă, apoi porniți mașina de spălat pe un program de clătire.

Curăță și mucegaiul din mașina de spălat

După cum aminteam anterior, acest aparat electrocasnic este predispus la formarea mucegaiului, deoarece este expusă frecvent la umiditate. Pentru a scăpa de mucegaiul din mașina de spălat aveți nevoie de un amestec foarte simplu de preparat. Nu în ultimul rând, este neapărat nevoie să folosiți mănuși de unică folosință!

Astfel, trebuie să faceți o soluție contra mucegaiului amestecând clor cu apă fierbinte sau oțet. Ulterior, luați un prosop pe care îl înmuiați în amestecul creat, iar mai apoi curățați zona în care s-a răspândit mucegaiul. Spor la treabă!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite